Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، هرچند اعلام تایید صلاحیت اکثر کاندیداهای اصولگرا، تقریبا خیال این جریان را از باب بررسی صلاحیت‌ها راحت کرده بود اما آنطورها هم که فکرش را می کردند راه انتخابات برایشان هموار نشده و در چند قدمی مانده تا انتخابات، باردیگر حرف و حدیث های اختلافی و سهم خواهی ها بالا گرفته است.

در این میان حتی پای امضای میثاق‌نامه کاندیداهای شورای ائتلاف هم به میان آمده است تا حداقل تجربه ۹۴ اصلاح‌طلبان برای اصولگرایان تکرار نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبح امروز هم چمران از ترکیب کلی لیست نهایی شورای ائتلاف رونمایی کرد که به موجب آن حدود ۱۰ نفر از چهره‌ها، ۴ تا ۶ نفر از بانوان، ۳ تا ۴ نفر از روحانیون و مابقی از چهره‌های جوان و زیر ۵۰ سال انتخاب می‌شوند.

اما با همه این تفاسیر سوال اینجاست که آیا اصولگرایان با لیست‌شان می‌توانند آرای خاکستری را هم جذب کنند؟ این همان سوالی بود که آن را با «غلامرضا مصباحی مقدم» سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در میان گذاشتیم، او می گوید اگر این لیست چهره‌های جدید و متخصص را در درون خود جای دهد  لیست دارای جاذبه و رای آوری خواهد بود. او با استقبال از امضای میثاق نامه از سوی کاندیداهای اصولگرا تاکید می کند چنین سازو کاری می‌تواند اعضای لیست را پاسخگو کند.

آنچه در ادامه می‌خوانید مشروح این گفت‌وگو است: 

*****

آقای چمران گفته است لیست اصولگرایان قرار است با ۱۰ چهره سرشناس، چند روحانی و همچنین تعدادی از زنان و جوانان بسته شود به نظر شما آیا این لیست می‌تواند رای آور باشد؟ و حتی آرای خاکستری را جذب کند؟ 

آن چیزی که من اطلاع دارم (که البته خیلی هم خبرندارم) این است که قرار است لیست ۳۰ نفره تهران را به گونه‌ای بچینند که هم برای زنان، هم روحانیون و هم اقتصاددانان و هم جوانان نسبت به میان‌سال‌ها سهم بیشتری داشته باشند. هرچند تعداد دقیق سهم‌ها را نمی‌دانم اما اصل اینکه چنین ترکیبی باشد به نظرم ترکیب نسبتا دارای جاذبه‌ای است چراکه انتظارات طیف‌های مختلف از زنان، جوانان و عامه مردم از جهت آنکه مشکلات زندگی را لمس می‌کنند برای رفع این مشکلات را تامین می‌کند.

تصورم این است که اگر ترکیب لیست به این صورتی که آن را پیگیری می‌کنند پیش برود  لیست خوبی خواهد بود. البته  این بستگی دارد به اینکه بخش قابل توجهی از این چهره‌ها چهره‌های جدیدی باشند و همینطور تخصص‌هایی که مورد نیاز کمیسیون‌های مجلس است در آن دیده  شود؛ در این صورت حتما بهتر و باجاذبه‌تر خواهد بود.

نگاهی به اسامی کاندیداهایی که تا اینجای کار انتخاب شده اند و قرار است از بین آنها لیست نهایی بیرون بیاید، نشان می دهد که احتمالا طیف نواصولگرایان دست برتر را در لیست نهایی داشته باشند و ...

من چنین تحلیلی را ندارم، البته اطلاعات دقیقی هم  در این زمینه ندارم.

گفته می شود یک میثاق‌نامه‌ای قرار است از سوی کاندیداهای اصولگرا به امضا برسد که بر اساس آن کاندیداهایی که در لیست قرار نمی‌گیرند یا به طور کلی  از کاندیداتوری انصراف دهند و یا در لیست‌هایی قرار بگیرند که با هماهنگی اصولگرایان است؟

من چون در این زمینه اطلاعات دقیقی ندارم نمی‌توانم صحبت کنم.

با توجه به تجربه فعالیت‌های حزبی تان آیا این روال منطقی است ؟

به هر صورت در بعضی از ائتلاف‌ها این کار را انجام می‌دهند اما اینکه تا چه حد شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی می‌تواند این موضوع را پیگیری کرده باشد نمی‌دانم.

به نظر شما با توجه به تجربه اصلاح‌طلب‌ها در سال ۹۴ که گفته می‌شد اگر در جریان آن ائتلاف میثاق‌نامه محکمی از طرف‌های حاضر در این ائتلاف گرفته می‌شد بعد از انتخابات مجلس دهم آنها با چنین انشقاقی رو به رو نمی‌شدند؛ اصولگرایان به سمت امضای یک میثاق‌نامه حرکت می‌کنند؟ 

طبعا وقتی افراد میثاق‌نامه امضا می‌کنند از آنها این انتظار می‌رود که پایبند به میثاق‌نامه خود و پاسخگو باشند و اگر تخلف کرند مورد نقد و اعتراض بقیه قرار بگیرند و از این طریق ممکن است مورد اعتماد قرار نگیرد.

آقای مصباحی مقدم! با توجه به اینکه گفته می شود اکثر کاندیداهای اصلاح طلب ردصلاحیت شده اند، و بحث اختلافات بین طیف های اصولگرایی خصوصا با پایداری ها هم درحال جدی تر شدن است، فکر می کنید در این فضا احتمال روی کار آمدن احمدی نژادی ها در قالب چهره هایی ناشناخته وجود دارد؟

رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح طلب رد صلاحیت ۹۰ درصدی نبود و چنین عدد و رقمی که ارائه شده است درست نیست. خصوصا در حال حاضر که هنوز بررسی نهایی صلاحیت‌ها اعلام نشده است این آمار صحت ندارد و با واقعیت منطبق نیست. این طور که من مطلع شدم برای تهران از جریان اصلاحات بیشتر از ۱۳۰ نفر تا به اینجا تائید صلاحیت شده اند یعنی بیش از ۴ برابر ظرفیت تهران تائید صلاحیت شده دارند که ممکن است در نتیجه نهایی تعداد دیگری هم به آن اضافه شود. و در این صورت وضعیت این طیف خیلی خیلی خوب است و نمی‌تواند بگوید ما کاندیدا نداریم. اما درباره اینکه از اصولگرایان دو لیست بیرون بیاید یکی پایداری و یکی دیگر اصولگرایان من چنین اطلاعی ندارم. 

اما خود اعضای پایداری اعلام کرده است که ما براساس الگوی خود لیست می‌دهیم و بر این...

من چو اطلاع دقیقی ندارم نمی‌توانم نظر قاطعی بدهم.

۲۷۲۱۶

کد خبر 1344906

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اصولگرایان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انتخابات مجلس یازدهم غلامرضا مصباحی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۳۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است

نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو گفت: اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است و مجلس پیش‌رو باید گامی در راستای اصلاح آیین‌نامه داخلی بردارد.

علی جعفری آذر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌شرقی با اشاره به ضعف آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: اصلاح آئین‌نامه داخلی مجلس، گامی مهم در روند قانون‌گذاری است و مجلس پیش رو باید گامی در راستای اصلاح آئین‌نامه داخلی بردارد.

وی افزود: آرای ممتنع یکی از مهم‌ترین اشکالات آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی و بیانگر ضعف نماینده و مجلس است، چراکه به نمایندگان مجوز رأی ممتنع می‌دهد.

نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت کشور و اصلاح امور اجرایی امری ضروری در حکمرانی است که با استفاده اصولی از عنصر قانونی استیضاح توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توان به آن جامه عمل پوشاند.

جعفری‌آذر با انتقاد از دخالت نمایندگان در بعضی امور ادامه داد: عزل و نصب مدیران با دخالت نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسئله‌ای است که موجب تأثیرگذاری منفی در اعتماد مردم نسبت‌به قوه مقننه می‌شود.

وی با اشاره به شایسته‌سالاری در استخدام‌های دولتی گفت: با توجه به شرایط کنونی حاکم بر ادارات و انواع مختلف استخدام‌ها، انگیزه‌های کاری از بین رفته است و مردم از عملکرد ادارات و سازمان‌های دولتی رضایت ندارند.

نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در خصوص توجه به مسئله آموزش و پرورش افزود: نبود نظارت بر طیف‌های گسترده مدارس و توزیع نشدن عادلانه مدارس دولتی ناشی از بی‌برنامگی وزارت آموزش و پرورش است که موجب مشکلات اجتماعی، اقتصادی و ترافیکی برای شهروندان شده است.

کد خبر 751618

دیگر خبرها

  • تذکر ویژه رهبر معظم انقلاب درباره دور دوم انتخابات چه بود؟
  • تذکر ویژه رهبر معظم انقلاب درباره دور دوم انتخابات چه بود؟ | رقابت میان کدام فهرست های انتخاباتی است؟
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تصاویری از بنرهای تبلیغاتی شانا و امنا در سطح شهر تهران /از لیست‌های دیگر خبری نیست
  • چرخش ۱۸۰ درجه‌ای یک کاندیدا در زنجان؛ یکباره اصلاح‌طلب شد!
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند