Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@06:20:32 GMT

کاهش اقبال عمومی، بزرگترین رقیب اصلاح طلبان

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۱۲۳۶۱

کاهش اقبال عمومی، بزرگترین رقیب اصلاح طلبان

تجربه های متعدد در ادوار مختلف انتخابات نشان داد که مردم لیستی رای دادن را آموخته اند و اگر کاندیداها از حمایت احزاب و جناح ها برخوردار نباشند نمی توانند موفقیتی کسب کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اصلاح طلبان به دلیل محدودیت ها و عدم احراز صلاحیت کاندیدای شاخص شان، روش های مختلفی را برای حضور در انتخابات به کار می گیرند و عموما مجبور به معرفی کاندیداهای درجه چندم خود شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه برخی از کسانی که در چنین شرایطی به مجلس راه پیدا می‌کنند، پس از راهیابی به مجلس، بدون هیچ پایبندی به جریان حامی خود، تشخیص فردی را به تشخیص جمعی جریان حامی ترجیح می دهند. برخی از بزرگان اصلاح طلب معتقدند در چنین شرایطی، لزومی به ارائه لیست کامل نیست.

در مورد موانع و مشکلات جریان اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم، بررسی عملکرد لیست امید، نحوه شرکت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس و بازگرداندن اقبال همومی مردم با محمد کیهانی، عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان اصفهان و دبیر حزب ندای ایرانیان منطقه اصفهان به گفت و گو نشسته ایم که در ادامه می خوانید:

در پایان سال انتخابات مجلس را پیش رو داریم؛ «ائتلاف»، واژه‌ای است که اصلاح‌طلبان با آن غریبه نیستند و در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس آن را آزموده‌اند. اما امروز اختلافاتی زیادی بر سر بسته شدن لیست وجود دارد. عده ای معتقدند باید لیست کامل ارائه داد و عده ایی اعتقاد دارند در صورت رد صلاحیت چهره های شاخص اصلاحات، نیازی به بسته شدن لیست به صورت کامل نیست. نظر شما در این باره چیست؟

تصمیم جمعی اصلاح طلبان در انتخابات ۹۴، ائتلاف قبل از انتخابات بود که با انتقادهای فراوانی روبرو شد. به عقیده من اصلاح طلبان باید در آن زمان و پس از انتخابات وزن و قدرت خود در مجلس را معین می کردند، نه اینکه قبل از انتخابات و طی شدن فرایند انتخاب مردم شروع به ائتلاف کنند.

اصلاح طلبان به دلیل محدودیت های همیشگی روش های مختلفی را برای حضور در انتخابات آزموده اند و عموما مجبور به معرفی کاندیداهای درجه چندم خود هستند. اصلاح‌طلبان عموما در انتخابات حضور فعال و بعضا نیمه فعال داشته ‌و کم یا زیاد، برخی از کاندیداهای آنها به مجلس راه پیدا می کنند. در انتخابات مجلس هفتم که اصلاح طلبان از داشتن کاندیدا محروم بودند، به نوعی خود را از شرکت در انتخابات محروم کردند و در نتیجه مجلسی تشکیل شد که به جد می توان آن را ضعیف ترین مجلس در طول ادوار مجالس شورای اسلامی ایران نامید؛ زیرا نمایندگان به علت رقابتی نبودن فرآیند انتخابات در آن بازه زمانی، از پشتوانه مردمی بسیار اندکی برخوردار بودند و اثرات تصمیماتی که در آن گرفته شد تا سال ها بعد بر پیکره کشور احساس شد.

یکی از  بدترین طرح های مجلس هفتم، طرح تثبیت قیمت حامل‌های انرژی بود که حداد عادل به عنوان، رئیس مجلس در آن زمان و درست در آستانه عید نوروز، این طرح را هدیه مجلس اصولگرا به مردم ولایتمدار معرفی کرد و در نهایت با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد و فشارهای اقتصادی زیاد بر دولت و ملت و افزایش یکباره قیمت حامل‌های انرژی، شوک عظیمی به جامعه وارد شد که این شوک حاصل تصمیم نابخردانه مجلس هفتم در ابتدای تشکیلش بود.

ارائه لیست در انتخابات مجلس تا چه ‏‎میزان می تواند بر اقبال مردم به جریان های ‏‎سیاسی تاثیرگذار باشد؟

تجربه های متعدد در ادوار مختلف نشان از آن دارد که مردم به لیست ها اعتماد می کنند. در کلانشهرها، کاندیداها نمی توانند به صورت فردی و بدون حمایت جریان های خاص سیاسی در انتخابات شرکت کرده و به مجلس راه یابد.

پیش بینی کاهش احتمالی اقبال عمومی نسبت به جریان اصلاح طلب در انتخابات آتی به دلیل ارائه لیست های بعضا ضعیفی که در انتخابات قبلی عرضه کرد، دور از ذهن نیست. انتخاباتی که در آن اصلاح‌طلبان با اتخاذ استراتژی واحد در حوزه هایی که کاندیدای تایید صلاحیت شده ای نداشتند، دست به انتخاب گزینه هایی بدون هویت سیاسی برای ورود لیست های خود زدند.

کاندیداهای ناشناسی که صرفا با اقرار لسانی خودشان اصلاح‌طلب شمارده شده بودند حمایت جریان سیاسی اصلاح‌طلب را پشت سر خود می دید. اصلاح‌طلبان نیز صرفا جهت خالی نبودن عرصه رقابت، حاضر به پذیرش این کاندیدا ها در لیست های انتخاباتی خود شدند و شد آنچه نباید می شد. متاسفانه برخی از این راهیافتگان به مجلس، بدون هیچ پایبندی به وعده های انتخاباتی، تشخیص فردی را به تشخیص جمعی جریان حامی ترجیح دادند. به اعتقاد من با وجود چنین شرایطی، چه الزامی داشت که لیست به صورت کامل بسته شود و آیا بهتر نبود جریان اصلاح‌طلب با همان تعداد کاندیداهای تایید صلاحیت شده به رقابت می پرداخت و پس از اتمام فرآیند انتخابات، در لابی های سیاسی پس از انتخابات و با تکیه بر موجودی واقعی خود دست به ائتلاف می زد؟

برخی معتقد بودند لیست امید باعث جلوگیری از حضور تندروها در مجلس شد. آیا این هدف به تحقق پیوست؟

راهیابی تندروهای شناسنامه دار به مجلس به ثواب نزدیک تر است تا اینکه تعدادی از کاندیداهای بدون شناسنامه و هویت سیاسی مشخص به نام اصلاحات و یا حتی اصولگرا به مجلس راه یافته و در زمان نیاز با پشت کردن به جریان‌های حامی خود، اعتماد عمومی به جریان‌های فکری اصیل را سلب نموده و باعث ایجاد نارضایتی عمومی شوند.

انفعال حال حاضر در فضای سیاسی جریان اصلاحات به دلیل بالا بردن بیهوده انتظارات حامیان این جریان پس از انتخابات بود. زمانی که اعلام می‌کنیم اکثریت مجلس به دست حامیان لیست امید افتاده، این انتظار را در جامعه ایجاد می کنیم که حتما دارای دست بالا در مجلس هستیم اما دیری نمی پاید که در فرآیند انتخابات هیئت رئیسه مجلس، مردم متوجه می شوند که لیست به ظاهر پر و پیمان امید قدرت انتخاب هیئت ریسه مطلوب اصلاح طلبان را ندارد.

در استان اصفهان نماینده ای که با حمایت  اصلاح طلبان در لیست امید قرار گرفت و از یکی از حوزه های انتخابیه به مجلس راه یافت در بحبوحه تصمیم گیری اصلاح طلبان برای حضور یا عدم حضور محمدرضا عارف در راس مجلس، در کانال خود با انتشار عکسی در کنار علی لاریجانی اعلام کرد در حال رایزنی با ایشان برای ریاست مجلس است و این امر در حالی رخ داد که وی در فراکسیون و لیستی حضور دارد که منتسب به اصلاح طلبان است و حق ندارد به صورت فردی  و نه تشکیلاتی و جمعی دست به رایزنی سیاسی بزند.

همه این اتفاقات تجارب سختی است که جریان‌های سیاسی به دست می آورند. امیدوارم که این تجارب در انتخابات های بعدی به کار آمده و باعث اتخاذ تصمیم های عقلانی تر شود.

کد خبر 403504

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمد کیهانی حزب ندای ایرانیان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات استان اصفهان انتخابات 98 لیست امید اصلاح طلبان اصول گرا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۱۲۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند

احزاب مختلف آذربایجان‌ شرقی لیست‌های خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم _جمعه بیست‌و یکم اردیبهشت _همزمان با سراسر کشور در سه حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی شامل میانه، شبستر و تبریز (تبریز، اسکو و آذرشهر) برگزار می‌شود.

احزاب مختلف آذربایجان‌شرقی نیز در بیانیه‌های جداگانه حمایت خود را از لیست انتخابی اعلام کردند.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب

در بیانیه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان آذربایجان شرقی آمده است: با توجه به اینکه از ۶ نفر لیست دور اول انتخابات یک نفر موفق به اخذ اکثریت آرا و راهیابی به مجلس شورای اسلامی شد، از پنج کاندیدای دیگر لیست شورای ائتلاف شامل سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، علیرضا نوین، علیرضا منادی، علی آجودان زاده و علی جعفری آذر اعلام حمایت می‌شود.

در مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ «روح اله متفکر آزاد» به عنوان نماینده مردم در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو از این لیست انتخاب شد.

حزب همت

نامزدهای مورد حمایت حزب همت (همدلی مردم تحول خواه) در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی مشخص شدند.

بر اساس اطلاعیه این حزب در استان آذربایجان شرقی، محمد حسین فرهنگی، رضا صدیقی، علیرضا نوین و علی آجودان زاده نامزدهای مورد حمایت این حزب هستند.

حزب رفاه و سلامت

حزب رفاه و سلامت نامزدهای مورد حمایت خود را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر اعلام کرد.

سید محمدرضا میرتاج الدینی، علیرضا منادی، علیرضا نوین و علی آجودان زاده در لیست این حزب قرار دارند.

جبهه مطالعه مردمی

جواد عبادی، علی جعفری آذر، علیرضا نوین و رضا صدیقی نیز در لیست حمایتی جبهه مطالعه مردمی قرار گرفتند.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با کشور یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در ۱۳ حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی برگزار شد و ۵۱۲ نامزد برای تصدی ۱۹ کرسی در استان با هم رقابت کردند که ۱۳ نفر به طور مستقیم در دور اول راهی مجلس شدند و ۱۲ نفر نیز برای تعیین ۶ نماینده سه حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، میانه و شبستر به دور دوم راه یافتند.

کد خبر 750753

دیگر خبرها

  • رهامی: اگر از بالا پیام برسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../ منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • رقابت لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • وزیر کشور: ادعای حمایت دولت از یک لیست سیاسی در انتخابات بداخلاقی است
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند