Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرصت زیادی تا ۲۹ اردیبهشت باقی نمانده است تا کاندیداها از لحظه‌به‌لحظه این زمان استفاده کنند؛ بازار سخنرانی‌های انتخاباتی داغ شده و هرلحظه اخبار جدیدی فضای تبلیغات را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: چند روزی بیشتر تا پایان ماراتن تبلیغاتی نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا نمانده است، روزهایی که از همان ثانیه‌های آغازین آن می‌شد رقابت تنگاتنگ نامزدهای انتخاباتی را حس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافی است در این روزها سری به خیابان‌ها، کوچه‌ها و فضای مجازی زد تا این شورونشاط انتخاباتی را در سراسر نقاط ایران از شهرهای بزرگ و کوچک گرفته تا روستاهای دورافتاده احساس کرد؛ رقابتی جدی میان فعالان تبلیغات شوراها و ریاست جمهوری برپاست.

۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ۲۹ اردیبهشت‌ماه در حالی چندمین روز از تبلیغات انتخابات را پشت سر می‌گذارند که یا کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کردهیا همچنان در بین سخنرانی‌ها و تبلیغات نامزدهای انتخاباتی به دنبال پیدا کردن فرد اصلح هستند.

از مجموع ثبت‌نام‌کنندگان در سراسر کشور، ۲۱۹ هزار و ۱۰۰ نفر برای شوراهای روستا و ۴۶ هزار و ۳۲۰ نفر برای شوراهای شهر تائید صلاحیت شده‌اندمحمد محمودی‌ شاه‌نشین رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا پیش از ظهر امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با اشاره به گزارش عملکرد بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا، اظهار داشت: از مجموع ثبت‌نام‌کنندگان در سراسر کشور، ۲۱۹ هزار و ۱۰۰ نفر برای شوراهای روستا و ۴۶ هزار و ۳۲۰ نفر برای شوراهای شهر تائید صلاحیت شده‌اند.

وی افزود: در روستاها ۹۴.۷۱ درصد ثبت‌نام‌کنندگان و در شهرها ۸۴.۱۶ درصد ثبت‌نام‌کنندگان درنهایت تائید صلاحیت شده‌اند که مشغول رقابت تبلیغاتی هستند.

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، تعداد کرسی‌های شوراهای روستا را ۱۲۰ هزار و ۸۷۳ کرسی اعلام کرد و افزود: در سطح شوراهای شهر نیز ۶۷۳۷ کرسی مورد رقابت قرار دارد.

نگاهی به آرایش سیاسی انتخابات شوراهای شهر در برخی استان‌های کشور

حمایت جریان‌ها و احزاب سیاسی از کاندیداها موضوع نسبتاً جدیدی برای نامزدهای انتخابات شوراهای شهر بوده و جایگاه ویژه‌ای را در تبلیغات مجازی و پوسترهای تبلیغاتی آن‌ها به خود اختصاص داده است.

کسب کرسی‌های پارلمان شهری در استان‌های مختلف بهانه‌ای برای رقابتی سنگین میان هزاران نامزد انتخاباتی شده اما آنچه بر حجم این رقابت‌ها افزوده مطرح‌شدن لیست‌های مختلف از گروه‌ها و احزاب سیاسی و همچنین ائتلاف‌ها در استان‌های مختلف است تا این انتخابات علاوه بر رقابت میان نامزدها به رقابتی سنگین‌تر میان احزاب و گروه‌های مختلف تبدیل شود.

درست از چندین هفته قبل از آغاز زمان تبلیغات انتخاباتی از گوشه و کنار شهرها لیست گروه‌های مختلف سیاسی منتشر شد و در برخی کلان‌شهرها ازجمله تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و ... افراد شاخصی نیز در صدر این لیست‌ها قرار گرفتند تا بتوان انتخابات شوراهای امسال را رقابتی سخت میان گروه‌های مختلف دانست.

خبرگزاری مهر در گزارش‌هایی آرایش سیاسی انتخابات شورای شهر و لیست‌ها و ائتلاف‌های شکل‌گرفته در این فضا را بررسی کرد که گزارش نخست در این رابطه را می‌توانید اینجا بخوانید. اما در دیگر استان‌های کشور نیز فضا کم‌وبیش به سمت شکل‌گیری لیست‌ها و ائتلاف‌ها رفته است که در این گزارش نیز به برخی استان‌های دیگر کشور سر می‌زنیم.

آذربایجان غربی؛ تغییر مکرر لیست‌ها

ستادهای تبلیغاتی نامزدهای شوراهای اسلامی در روزهای اخیر شاهد حضور صدها نفر از هواداران و اقشار مردم است که برای اعلام حمایت و یا بررسی وضعیت به این ستادها در حال رفت‌وآمد هستند.

برخی نامزدها نیز با نصب بنرها به همراه عکس‌های خود در کنار مسئولان ازجمله نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از محبوبیت مردمی آن‌ها در جهت جمع‌آوری آرا استفاده کرده‌اند.

در این میان وضعیت ائتلاف گروه‌های مختلف نامزدها نیز قابل‌توجه است برخی از ائتلاف‌ها آغاز نشده در نطفه خفه شدند و برخی ائتلاف‌ها با انتساب به برخی مسئولان و مدیران گوی سبقت را از بقیه ربوده‌اند.

رشد قارچ گونه سایت‌ها و کانال‌ها در فضای رسانه‌ها نیز محسوس است از تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌ها و نیز اتهام زنی به برخی نامزدها، تخریب و اتهام زنی در فضای مجازی طی روزهای اخیر به اوج رسیده است.

در این دوره اصلاح‌طلبان و اصول گریان به‌صورت بارز و مشخص لیستی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ارائه نکرده‌انددر این دوره اصلاح‌طلبان و اصول گریان به‌صورت بارز و مشخص لیستی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ارائه نکرده‌اند.

در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر ارومیه هرکدام از نامزدهای انتخابات با دست زدن به روش‌های متعدد سعی در کسب اکثریت آرا هستند اما رقابت اصلی بین لیست حامیان شهردار ارومیه و لیست موردحمایت نماینده ارومیه در مجلس است.

در این میان هویت طلبان ارومیه نیز با ارائه لیستی از افراد با گرایش‌های مختلف سیاسی تحت عنوان افراد متعهد و متخصص پای در عرصه رقابت انتخاباتی گذاشته‌اند.

بوشهر؛ صدور لیست‌های انتخاباتی

ائتلاف‌ها در سطح شهرها و روستاهای استان بوشهر تشکیل‌شده است و افراد بر اساس آرایش‌های سیاسی و یا بر اساس دیدگاه‌های مشترک فکری و گاهی نیز بر اساس دوستی و یا قرابت فامیلی در یک لیست جای گرفته‌اند.

نشست‌ها و تجمع‌های مربوط به ائتلاف‌ها در نقاط مختلف شهر و به‌ویژه مساجد برگزار می‌شود و در سطح شهرها و روستاها کاندیداها همراه با اعضای ائتلاف خود در مساجد به ایراد سخنرانی می‌پردازند.

اصول‌گرایان بوشهری لیست کاندیداهای موردحمایت خود را اعلام کرده‌اند و ۹ کاندیدای موردحمایت اصلاح‌طلبان در انتخابات شورای شهر بوشهر نیز اعلام‌شده است. غیر از این لیست‌ها، ائتلاف‌های متعدد دیگری نیز شکل‌گرفته که فارغ از نگاه سیاسی است.

بسیاری نیز به‌صورت مستقل و فارغ از ائتلاف و لیست‌های حزبی وارد کارزار انتخابات شده‌اند؛ هرچند برخی از این افراد جایگاه مناسبی در بین احزاب دارند ولی ترجیح داده‌اند مستقل وارد انتخابات شوند و یا برخی نیز جایی در لیست‌ها نیافته‌اند.

بافت‌ قومی و قبیله‌ای در شهرها و روستاهای استان بوشهر باعث می‌شود افرادی که دارای قوم و قبیله بیشتر و بزرگ‌تری هستند، شانس بیشتری برای حضور در پارلمان شهری داشته باشند.

در دوره‌های گذشته شورای شهر نیز شاهد بوده‌ایم که افراد با تکیه‌بر اقوام و خویشاوندان خود توانسته‌اند جایگاه خوبی در شورای شهر کسب کنند؛ هرچند لیست‌ها و ائتلاف‌ها نیز بی‌تأثیر نبوده است.

حضور تعداد بالای افراد مستقل و فراجناحی در شوراهای شهرهای استان بوشهر نشان می‌دهد که مردم استان بوشهر فارغ از دیدگاه حزبی و گروهی، نگاه ویژه‌ای به اطرافیان خود در انتخابات شوراها دارند.

خوزستان؛ صف‌بندی‌های انتخاباتی شوراهای شهر

هم‌زمانی انتخابات شوراهای شهر و ریاست جمهوری باعث شده لیست‌های سیاسی بی‌شماری برای انتخابات شوراهای شهر در استان خوزستان از سوی گروه‌های مختلف منتشر شود که تاکنون هیچ‌کدام نتوانسته اقبال چندانی را به خود جلب کند.

در شهر اهواز به‌عنوان مرکز استان خوزستان که قاعدتاً انتظار می‌رود لیست‌های سیاسی چشمگیری دیده شود، این بار تعدد بالای لیست‌ها و ائتلاف‌ها رمقی برای عرض‌اندام لیست‌های سیاسی نگذاشته و آن‌ها نتوانسته‌اند موج مناسبی برای تصاحب کرسی‌های شورای شهر اهواز ایجاد کنند.

اصولگرایان با لیست «شورای سالم، شهردار کارآمد و شهری آباد» و در برخی موارد با عنوان «ائتلاف تلاشگران صادق» پا در عرصه انتخابات شورای شهر اهواز گذاشته که وجود چند چهره شاخص که سابقه مدیرکلی، فرمانداری، نامزدی مجلس و عضویت در شورای شهر را دارند، باعث شده، لیست آن‌ها غنی باشد ولی آن‌ها نیز تاکنون موفق نشده‌اند موج موردنظر را برای جلب آرای مردمی جلب کنند هرچند پیش‌بینی می‌شود چند نفر از این لیست درنهایت برای دوره آینده، برخی اتاق‌های ساختمان شورای شهر اهواز در منطقه امانیه را به تسخیر خود درآورند.

نکته جالب در میان لیست‌های سیاسی، انسجام اصولگرایان در رسیدن به لیست واحد در مقابل چند لیستی اصلاح‌طلبان است. اصولگرایان اهواز در حوزه‌های سنتی خود به‌خوبی کارکرده‌اند و به‌صورت چراغ خاموش پایه رأی خود را افزایش داده‌اند ولی اصلاح‌طلبان در هیاهوی شبکه‌های اجتماعی هنوز به لیستی واحد نرسیده‌اند.

در این دوره از انتخابات شورای شهر، لیست‌های صنفی هم وارد انتخابات شده است، لیست بانوان، فعالان محیط‌زیست و... هم وارد عرصه شده‌اند که همانند انتخابات دوره‌های قبل امید چندانی به عرض‌اندام این لیست‌ها وجود ندارد ولی این ائتلاف‌ها می‌تواند پایه رأی برخی افراد که در لیست‌های دیگر حضور دارند یا به‌صورت شخصی جایگاه مردمی دارند را افزایش دهد.

اکنون مقرهای انتخاباتی با لیست‌های قومی با جمعیت بالایی مواجه است که ائتلاف‌های سیاسی در خوش‌بینانه‌ترین حالت نصف این جمعیت را به خود ندیده‌اند به همین دلیل باید به این لیست‌ها، درصد بالایی از کرسی‌های شورای شهر آینده اهواز را اختصاص داد.

حضور تک‌چهره‌ها را هیچ‌گاه در انتخابات شورای شهر اهواز و سایر شهرهای خوزستان نباید فراموش کرد به‌گونه‌ای که در دو انتخابات اخیر اهواز همیشه پای حداقل یک تک‌چهره روتوش شده به شورای شهر بازشده است ولی این بار دوز استفاده از چهره‌های روتوش شده و فتوشاپی به‌شدت بالا رفته است و ظاهراً خیلی‌ها به این امتیاز برای تصاحب کرسی شورای شهر اهواز دل‌خوش کرده‌اند.

کردستان؛ لیست‌های فعالان اجتماعی و فرهنگی

در میان سکوت جریان‌های اصلی سیاسی در استان کردستان به‌ویژه شهر سنندج، شماری از سازمان‌های مردم‌نهاد و حتی گروه‌های فرهنگی و نخبگان دست‌به‌کار شده و با انتشار لیست‌های مختلف افراد موردحمایت خود را برای حضور در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای اسلامی در استان را اعلام کرده‌اند.

در شهر سنندج چندین سازمان مردم‌نهاد و شماری از مهندسان استان دست‌به‌کار شده و با برگزاری جلسات و نشست‌های متعدد و مصاحبه با شماری از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهر، درنهایت لیست هفت نفره از افراد را برای جلب رأی مردم اعلام کردند.

در لیست اعلام‌شده از سوی یک سازمان مردم‌نهاد غیردولتی و همچنین شماری از فعالان فرهنگی و حوزه عمران و شهرستانی، هفت نفر به‌عنوان کاندیداهای موردحمایت معرفی‌شده و از مردم سنندج درخواست شده است که به این افراد رأی بدهند.

همچنین از سوی دیگر یاران و همراهان یکی از نماینده‌های سابق مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران هم با برگزاری جلساتی لیستی ۹ نفره را اعلام کرده و از مردم درخواست کرده‌اند به این لیست رأی بدهند.

گفته می‌شود که تعدادی از کاندیداها در میان بی‌تفاوتی‌های جریان‌های سیاسی هم‌اکنون در تلاش برای انتشار لیست‌های تازه برای جلب رأی مردم هستند اقدامی که البته در این فضای مدیریت نشده تبلیغات انتخاباتی در استان کردستان عجیب نیست.

یکی از ویژگی‌های چندین لیست منتشرشده از سوی سازمان‌های مردم‌نهاد و همچنین گروه‌های فرهنگی و اجتماعی، افراد مشترک در این لیست است به‌گونه‌ای که چهار عضو سابق شورای اسلامی شهر سنندج معمولاً در اکثر قریب به‌اتفاق لیست‌ها حضور دارند و البته یکی دو عضو جدید که در دوره‌های قبل رد صلاحیت می‌شدند این بار و با تائید صلاحیت به لیست‌های انتخاباتی افزوده‌شده‌اند.

چه خبر از انتخابات؟

اما این روزها اخبار انتخاباتی نیز در نوع خود داغ است، از استعفای هیئت نظارت بر انتخابات در برخی استان‌ها گرفته تا سخنرانی حامیان شاخص کاندیداهای ریاست جمهوری؛ در جدول زیر سرخط برخی اخبار انتخاباتی در استان‌ها را می‌خوانیم.

استانها

سر خط برخی اخبار انتخابات در استان‌ها

اذر بایجان شرقی

سخنگوی دبیرخانه هیات عالی نظارت انتخابات شوراهای اسلامی آذربایجان شرقی خبر داد: برخورد با متخلفان تبلیغات انتخاباتی بر اساس قانون

کاندیداهای ائتلاف «یاران شهر» معرفی شدند

درجهت برگزاری انتخاباتی پرشور و مردمی ائتلاف «یاران شهر» متشکل از نیروهای وفادار نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب با اعلام موجودیت، گام در راه آبادانی و پیشرفت کلانشهر تبریز گذاشت.

آذربایجان غربی

با صدور بیانیه ای اعلام شد؛
اعلام حمایت نماینده آذربایجان غربی در مجلس خبرگان از «رئیسی»

حجت‌الاسلام والمسلیمن عسگر دیرباز با صدور بیانیه‌ای حمایت خود را حجت‌الاسلام ‌ رئیسی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اعلام کرد.

معاون استاندار آذربایجان غربی:

مردم در انتخابات با بصیرت و آگاهی اصلح ترین فرد را انتخاب کنند

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت: مردم در انتخابات باید با بصیرت و آگاهی و مطالعه بیشتر اصلح ترین فرد را انتخاب کنند.

اصفهان

ضرغامی در میدان امام اصفهان:

مردم را از رئیسی نهراسانید/ آقایان!سوابق خود شما ترس دارد

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: مردم را از آقای رئیسی نترسانید اگر قرار است سابقه‌ای نیازمند ترس باشد سوابق شما آقایان است.

معاون سیاسی پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص):

توجه به راهبرد اقتصادی موردتاکید رهبری در انتخاب کاندیداهاست

معاون سیاسی پدافند هوایی خاتم الانبیاءگفت: رهبر انقلاب توجه به راهبردهای اقتصادی نامزدها را مورد تاکید قرار دادند چراکه رفع بحران اقتصادی در حل بحران‌های فرهنگی و اجتماعی تاثیر دارد.

فرماندار آران و بیدگل:

رعایت بی طرفی و امانت داری مدنظر عوامل انتخابات باشد

فرماندار آران و بیدگل با اشاره به نقش مهم هیات اجرایی،نظارت و بازرسی در انتخابات به تعامل بین و پایبندی به قانون در برگزاری انتخابات، گفت: رعایت بی طرفی و امانت داری مدنظر باشد.

اردبیل

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اردبیل:

سوءاستفاده از امکانات دولتی برای انتخابات رصد می‌شود

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت: هرگونه سوءاستفاده از امکانات دولتی برای انتخابات از سوی نامزدهای شوراها و هواداران نامزدهای ریاست جمهوری در استان رصد می‌شود.

رئیس ستاد انتخابات اردبیل اعلام کرد؛

تدارک ۱۵۹۵ شعبه اخذ رأی در اردبیل/۶۶۰۹ نامزد شورا رقابت می‌کنند

رئیس ستاد انتخابات استان اردبیل گفت: هزار و ۵۹۵ شعبه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا در استان آماده‌سازی شد.

دبیر اجرایی هیئت عالی نظارت اردبیل مطرح کرد؛

۳۵۰ ناظر بر انتخابات شوراهای شهر و روستای اردبیل نظارت می کنند

دبیر اجرایی هیئت عالی نظارت استان نظارت بر انتخابات شهر و روستای استان اردبیل از نظارت ۳۵۰ ناظر بر پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان خبر داد.

البرز

استاندار البرز انتقاد کرد:

کمیته امحاء با تبلیغات غیرمجاز انتخاباتی برخورد کند

استاندار البرز ضمن انتقاد از وضعیت تبلیغات غیرمجاز انتخاباتی در سطح شهرستان ساوجبلاغ از کمیته امحاء خواست با متخلفان برخورد کند.

ایلام

جانشین انتظامی استان ایلام خبر داد:

تدوین طرح جامع امنیت انتخابات در استان ایلام

جانشین انتظامی استان ایلام با اشاره به تدوین طرح جامع امنیت انتخابات، گفت: نیروهای لازم برای امنیت صندوق ها پیش بینی و سازماندهی شده اند.

استاندار ایلام:

۴۳۰ هزار نفر در ایلام واجد شرایط رای دادن هستند

استاندار ایلام گفت: ۴۳۰ هزار نفر در استان ایلام واجد شرایط رای دادن هستند.
********************************************
رئیس ستاد حسن روحانی در استان ایلام حاضر به مناظره نشد

رئیس ستاد حسن روحانی در استان ایلام حاضر به مناظره به علی اصغر شریفی راد از فعالان اصولگرا نشد.

*********************************************

فرماندار ایلام:

۳۰۶ شعبه اخذ رأی در ایلام مستقر می شوند

فرماندار ایلام گفت: ۳۰۶ شعبه اخذ رأی ثابت و سیار برای دوازدهمین دوره

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۸۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا همچنان ادامه دارد و علیرغم برخورد خشونت‌آمیز پلیس آمریکا و بازداشت بیش از ۲ هزار دانشجو، دانشجویان اعلام کرده‌اند تا زمانی که آتش‌بس در غزه برقرار نشود، به اعتراض خود ادامه خواهند داد.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در حالی حدود ۶ ماه دیگر (نوامبر / آبان) برگزار خواهد شد و «جو بایدن» گزینه اصلی حزب دموکرات است که علاوه بر جنایت‌های هفت ماهه در نوار غزه، جنبش دانشجویی نیز بر سپهر سیاسی ایالات متحده سایه افکنده‌است. به تازگی پایگاه خبری «اکسیوس» با اشاره به اوج‌گیری اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا، این وضعیت را بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ این کشور اثرگذار دانسته و استدلال کرده که همین امر سبب وحشت دموکرات‌ها شده‌است. به نوشته این پایگاه خبری آمریکایی، همزمان با اوج گرفتن اعتراض‌های حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، نگرانی دموکرات‌های مجلس نمایندگان و سنا رو به افزایش است.

اکسیوس در این مطلب اذعان می‌کند: اعتراض گروه‌های دانشجویی حامی فلسطین به یک پویایی سیاسی دامن زده که پس از حمله هفتم اکتبر حماس آغاز شد و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا می‌تواند بر نتیجه آن اثرگذار باشد. یکی از دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا در همین زمینه به اکسیوس گفته‌است که «هرچه اعتراض‌ها بیشتر ادامه پیدا کند، وضعیت برای انتخابات هم بدتر می‌شود».

دیگر رسانه‌های آمریکایی نیز در این زمینه به طیف سیاسی حاکم و شخص رئیس‌جمهوری همواره هشدار می‌دهند. روزنامه «گاردین» انگلیس چهارشنبه هفته گذشته نوشت: کارشناسان هشدار داده‌اند که سیاست‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده و دموکرات‌ها در قبال اسرائیل که اعتراض هزاران دانشجو در سراسر آمریکا را برانگیخته است، می‌تواند بر رأی جوانان به «جو بایدن» تأثیر گذاشته و به شانس انتخاب مجدد وی آسیب بزند.

«جاناتان زیمرمن» استاد دانشگاه پنسیلوانیا در این زمینه تاکید کرده‌است: «تهدید واقعی برای بایدن این است که رای‌دهندگان جوان‌تر به‌ویژه رای‌دهندگان تحصیل‌کرده دانشگاهی، در انتخابات حضور پیدا نکنند.»

این خطر زمانی جدی‌تر به نظر می‌رسد که حتی «کالج دموکرات‌های آمریکا» (CDA) که یک سازمان میانه‌رو و حامی بایدن است، روز سه‌شنبه گذشته از حزب خود انتقاد و در بیانیه‌ای اعلام کرد که هر روزی که دموکرات‌ها نتوانند در اتحاد باهم از آتش‌بس دائمی در جنگ غزه، راه حل «دو دولتی» و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین حمایت کنند، جوانان بیشتر و بیشتری از این حزب مأیوس می‌شوند.

در بخشی از این بیانیه به نقل از نمایندگان دانشجویان در حزب دموکرات آمریکا آمده است: ما به عنوان رای‌دهندگان جوان همگی آگاه هستیم که انتخابات نوامبر در پیش است و آراء ما در اینکه چه کسی به کاخ سفید راه می‌یابد، تعیین کننده خواهد بود. کاخ سفید در راهبرد حمایت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر (رژیم) اسرائیل و بی‌تفاوتی نسبت به جایگاه خود و خواسته همه آمریکایی‌هایی که به دنبال پایان دادن به این جنگ هستند، اشتباه کرده‌است.

بنابراین از نگاه ناظران، خشم رای‌دهندگان آمریکایی از بایدن به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی و مدیریت ضعیف و منفعلانه او در قبال آتش‌بس و کشتار غیرنظامیان فلسطینی ممکن است به شکست سیاسی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا بیانجامد.

مردم آمریکا معتقدند که دولت بایدن با وجود اعتراض‌های دانشجویی و مردمی کم سابقه در محکومیت حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه و نارضایتی آن‌ها از تخصیص بودجه هنگفت مالی و تسلیحاتی به نفع این رژیم، صدای رای‌دهندگان و مالیات دهندگان آمریکایی را نشنیده و رضایت لابی‌های صهیونیستی را بر رضایت مردم خود ترجیح می‌دهد.

بنابراین در چند قدمی انتخابات، جوانان آمریکایی از بایدن دور شده‌اند. روزنامه «یواس‌ای تودی» اوایل اردیبهشت‌ماه با اشاره به نتایج نظرسنجی‌های اخیر اعلام کرد که محبوبیت بایدن در میان جوانان این کشور در حال کاهش است و این امر می‌تواند زنگ خطری برای این سیاستمدار دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده باشد.

همچنین نظرسنجی جوانان هاروارد که بین ۲۰ هزار جوان ۱۸ تا ۲۹ ساله انجام شده‌است، نشان داد که حمایت از بایدن در میان جوانان در حال ریزش است. نظرسنجی اخیر دانشگاه «سافولک» که در ژانویه منتشر شد هم نشان می‌داد که در میان رأی دهندگان زیر ۳۵ سال، ترامپ پیشتاز است.

مسلمانان و عرب تبارهای امریکایی از بایدن انتقام می‌گیرند؟

تنها دانشجویان و جوانان آمریکایی نیستند که از بایدن و دموکرات‌ها روی برگردانده‌اند، مسلمانان و آمریکایی‌های عرب‌تبار نیز در انتخابات پیش رو از رئیس‌جمهوری که چهار سال پیش با رأی آنان وارد کاخ سفید شده‌بود، انتقام خواهند گرفت.

آمریکایی‌های عرب‌تبار و مسلمان می‌گویند که بایدن را مجازات خواهند کرد حتی اگر به قیمت شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری باشد. حدود ۴.۵ میلیون مسلمان آمریکایی وجود دارند که بیش از ۱ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند. آراء رای‌دهندگان عرب‌تبار تفاوت چشمگیری را در رقابت تنگاتنگ ۲۰۲۰ ایجاد کرد.

در انتخابات آن سال، بایدن با ۱۵۴ هزار رأی در میشیگان از ترامپ پیشی گرفت؛ رأیی که عمدتاً به جامعه آمریکایی‌های عرب‌تبار که پنج درصد آرا را به خود اختصاص داده‌بودند، تعلق داشت. میشیگان خانه حدود ۲۴۰ هزار آمریکایی عرب‌تبار است. در جورجیا بایدن با کمتر از ۱۲ هزار رأی پیروز شد. در آن ایالت بیش از ۵۷ هزار آمریکایی عرب‌تبار زندگی می‌کنند.

با این وجود، افزایش نارضایتی در آن جوامع به این معنا است که برای اولین بار در ۲۶ سال گذشته حزب دموکرات دیگر گزینه‌ مناسبی برای بسیاری از رأی دهندگان عرب‌تبار چه مسیحی و چه مسلمان نیست. میزان محبوبیت بایدن در میان آمریکایی‌های عرب تبار از ۵۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۳ رسید که البته همین میزان نیز در سال ۲۰۲۴ با تداوم و تشدید نسل‌کشی در غزه و شکل‌گیری جنبش دانشجویی جاری کاهش چشمگیری داشته‌است.

بنابراین حدود ۷۰ درصد مسلمانان آمریکایی در سال ۲۰۲۰ در مقابل ترامپ به بایدن رأی داده‌بودند و بر اساس گزارش شورای روابط آمریکایی -اسلامی حدود ۲ میلیون مسلمان در حال حاضر برای رأی دادن در انتخابات ۲۰۲۴ ثبت نام کرده‌اند که بی‌تردید بایدن گزینه مورد نظر آنها نخواهد بود. چند ماه پیش «ایلهان عمر» نماینده دموکرات ایالت مینه‌سوتای آمریکا به رئیس‌جمهوری این کشور هشدار داد که انتخاب مجدد وی در رقابت‌های ریاست‌جمهوری، در سایه نادیده گرفتن خواسته‌های جوانان و مسلمانان «دل شکسته» به مشکل خواهد خورد.

کد خبر 6096954

دیگر خبرها

  • رقابت لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • ۲۰ ساعت تا پایان تبلیغات/لیست‌ها پشت خط ماراتن ۲۱ اردیبهشت
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی!
  • استراتژی جدید برادر محسن؟ / رای اصولگرایی به رضایی برای زدن قالیباف
  • شوراهای اسلامی تجلی حضور مردم در حکمرانی هستند
  • آغاز رسمی پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین پس از ادای سوگند
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا